Afval wordt opbrengst met Bukom


Bukom locatie Heerhugowaard vooraanzicht

Tankresidu

Op- en overslagbedrijven hebben in bijna alle gevallen te maken met tankresidu. Nadat het product langere tijd in de tank heeft gezeten hopen minder zuivere delen zich op onderin de tank. Deze ophoping wordt vaak gezien als afval.
Vandaag de dag is afvalmanagement een belangrijk onderdeel geworden in de bedrijfsvoering en een onderdeel waar zorgvuldig aandacht aan besteed moet worden. Een nuttige circulaire toepassing voor een afvalstof is altijd de beste keuze.
Al sinds 1980 zijn we bij Bukom bezig om dit soort vraagstukken efficiënt en duurzaam op te lossen. Plantaardig tankresidu wordt bij ons in de fabriek verwerkt tot bruikbare producten en verschillende grondstoffen voor biodiesel en andere technische toepassingen.

Afvalmanagement

Van 10m3 tot meer dan 1000m3 kunnen wij tegelijkertijd verwerken in onze eigen fabriek. Onze tientallen jaren ervaring hebben geresulteerd in een dienst die wij in grote delen van Europa kunnen aanbieden. Hoofdzakelijk in Duitsland, Frankrijk, België en uiteraard in Nederland. Het belangrijkste onderdeel van deze dienst is dat wij van afval bruikbare producten maken en dat wij de opbrengst van de producten verreken met onze opdrachtgever.

Voorbeeld

Een mooi voorbeeld hiervan is een klus die wij afgelopen maand hebben uitgevoerd. Deze klus hebben we uitgevoerd voor een opdrachtgever die tankruimte huurde bij een tankterminal.
Naar tevredenheid hebben we daar in een zeer korte tijd ruim 700 ton tankrestant opgehaald en verwerkt tot grondstof in onze eigen fabriek. In totaal hebben we hiervoor 35 ritten uitgevoerd met volle tankwagens. Nadat wij al het tankrestant verwerkt hadden in onze fabriek tot bruikbare product, hebben we de uiteindelijke opbrengst van het product terug vergoed tegen een scherpe markt conforme prijs. Tijdens deze klus zijn we ten alle tijden 24/7 bereikbaar en inzetbaar geweest, hebben we de klant vergoed voor het bruikbare product en hebben we de opdrachtgever volledig ontzorgd op het gebied van afvalmanagement en recycling. Naast dit alles hebben we ook een mooie bijdrage kunnen leveren op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Dit is uiteindelijk waar wij voor staan ‘Circular Industrial Solutions’.

Interesse

Heeft u ook een opslagtank met plantaardig tankresidu, en bent u geïnteresseerd geraakt in hoe wij u van dienst kunnen zijn op het gebied van afvalmanagement en recycling?

Neem dan gerust contact op met onze specialist:

Jessica Komen

Bukom Trading