Tijdelijke opslag Ridderkerk

Transportkosten besparing door circulaire oplossing

Vorige week heeft Bukom in Ridderkerk twee opslagtanks geplaatst voor de tijdelijke opslag van waswaters en recyclebare plantaardige oliën/vetten. De tijdelijke opslag voorkomt dat Bukom vrachtwagens de weg op stuurt vanuit de regio Rotterdam naar Heerhugowaard die niet 100% volgeladen zijn. Resultaat: 40% besparing op transportkosten en ook nog eens goed voor het milieu.

Afvalstromen die ontstaan bij reinigingswerkzaamheden in de food en feed bevatten vaak nog waardevolle vetten en oliën. De waardevolle vetten en oliën kan Bukom zelf verwerken in de eigen vetzuren fabriek in Heerhugowaard. Een deel van de afvalstroom wordt zo gerecycled als grondstof voor de biobrandstof industrie. Zo levert Bukom een positieve bijdrage aan de circulaire economie. Dit heeft Bukom ook gedaan door niet te kiezen voor nieuwe tanks. Er is gekozen voor hergebruik van twee oude vaten. De vaten zijn door Bukom zelf aangepast en opgeknapt om ze geschikt te maken voor de tijdelijke opslag. De vaten bevatten roerwerken en verwarming spiralen, hierdoor is het mogelijk om harde tropische vetten tijdelijk op te slaan zonder problemen.

Over Bukom:
Bukom is sinds 1980 specialist en partner in het verwijderen en recyclen van productresten en vervuilingen in tanks, installaties en scheepsruimen voor de food, feed, farma en bio-based opdrachtgevers.