Chemisch technisch reinigen deodorizer coil in Frankrijk


CIP pompen Bukom
Twee Bukom vrachtwagens voorkant

Chemisch technisch reinigen

Dit jaar zijn we door de  Covid19 pandemie in een vreemde situatie beland. Toch is Bukom in deze periode met de nodige uit voorzorg getroffen maatregelen 2 x naar onze vaste klant in Saint nazaire geweest om de deodorizer coil chemisch te reinigen. We zijn dan ook zeer tevreden dat we iedere keer weer gevraagd worden om deze werkzaamheden voor hun te volbrengen met telkens betere resultaten. Hieruit en door de feedback van de klant blijkt dan ook dat onze klant in Saint nazaire zeer tevreden is over de werkzaamheden en de daarbij behaalde resultaten.

Ons systeem

Ons systeem is door onszelf samen gesteld en doorontwikkeld, dit maakt ons systeem uniek. Door de jaren heen hebben we ons systeem ieder jaar met een upgrade aangeboden. Dit jaar wederom een kleine aanpassing gedaan om het systeem geheel naar wens van de klant aan te kunnen bedienen met een geheel gesloten systeem van begin tot einde werkzaamheden. Ons systeem is voorzien van flow, druk,  temperatuur, niveau en PH meting zodat we tijdens de circulatie alles kunnen beheersen. Er wordt vooraf altijd een lektest gedaan waarbij zowel het systeem van Bukom als het systeem van de klant volledig lekvrij behoort te zijn voor men start met toevoegen van de chemicaliën.

Werkplannen

Onze werkplannen zijn dit jaar uitgebreider aangeboden met vernieuwde flow schema’s voor alle handelingen die stapsgewijs gedaan worden, deze wordt vooraf aangeboden ter goedkeuring door de klant. Bukom is voor nu up to date en er staan geen aanpassingen meer op het programma behalve vernieuwing indien noodzakelijk.
Wensen van de klant worden maximaal behaald;

  • De veiligheid te waarborgen, deze word bereikt door een gesloten systeem met diverse meet instrumenten en een automatisch regelende temperatuur, een zeer uitgebreid pbm pakket zodat de medewerkers volledig beschermd zijn tegen de reinigingsvloeistof, special neutralisatie middel t.b.v. De medewerkers ter plaatse voor eventuele calamiteiten (dipotherine)
  • Snelle op en af bouw van het systeem
  • Vakkundige kennis en ervaring
  • Het beperken van de reinigingsvloeistoffen tot een minimum door het circuleren van het product
  • Bukom verwarmd de reinigingsvloeistof tot de gewenste temperatuur
  • Beheersing van alle waarden in het systeem
  • 24/7 mobilisatie en demobilisatie
  • Evaluatie tijdens en na afloop werkzaamheden

Reinigingsmethode

Het met plantaardige olie vervuilde systeem zal met een loog/water mengsel van door ons systeem verwarmd worden tot de meest effectieve temperatuur. Bij deze temperatuur zal de chemische reiniging aanvangen voor een tijdsduur van 24 tot 30 uur, geheel afhankelijk van de vervuiling.
Onder voortdurende controle van druk, PH, flow, temperatuur, niveau en kleur reinigingsvloeistof zullen onze medewerkers de chemische reiniging controleren.

“We hebben ervoor gezorgd met beide teams dat alles netjes is blijven draaien. Door de goede samenwerking van beide bedrijven hebben we een top resultaat neergezet” Aldus Jack Bulthuis voorman bij Bukom Service B.V.