Chemische Reiniging


Heeft u in uw proces last van vervuiling op moeilijk bereikbare plaatsen?
 Is het betreden van de installatie ongewenst? Is uw huidige reinigingsmethode een belasting voor de omgeving? Bukom is specialist in het chemisch-technisch reinigen van procesinstallaties in de plantaardige sector en kan u een oplossing bieden.

Circulaire oplossingen

Ruim 40 jaar ervaring

Unieke en innovative methodes

Breed inzetbaar equipment

Wij staan 24/7 voor u klaar

Minimale downtime, veilig en snel weer beschikbaar voor productie

Wij hebben ruime ervaring met het chemisch technisch reinigen van deodorizers, reactoren, vaten, tanks, en leidingsystemen. Onze reinigingsprocedures zorgen ervoor dat uw installaties veilig en snel weer beschikbaar zijn voor productie. Demontage van of betreding van de installatie is niet nodig en de omgeving wordt niet vervuild door het spuitwater afkomstig van het hoge druk reinigen. De chemie wordt gekozen op basis van eerdere ervaringen of naar aanleiding van een laboratorium analyse die wij uitvoeren in ons laboratorium in Heerhugowaard. Bij de chemie keuze wordt uiteraard rekening gehouden met de corrosie bestendigheid van de materialen die in contact komen met de reinigingsvloeistof en met de kosten de afvalverwerking.

Projectplan

Voor aanvang van het project maken wij een uitgebreid projectplan. Het projectplan bevat alle relevante informatie, documentatie en controlelijsten om het projectteam en de klant te informeren over de uit te voeren werkzaamheden, de risico’s en de te nemen beheersmaatregelen.

Zorgen voor optimale omstandigheden

Tijdens de reiniging worden relevante parameters voor de betreffende reiniging, zoals temperatuur, pH, zuur of loog concentratie periodiek gecontroleerd. Hierdoor weten we zeker dat de omstandigheden optimaal zijn tijdens de reiniging en wordt onnodig lang reinigen voorkomen.

Uiteraard kunnen wij ook bij het chemisch reinigen het transport, de verwerking van de reinigingsvloeistof en het restproduct/ restafval voor u verzorgen.

Vraag offerte aan