De Doorgroeimogelijkheden binnen Bukom

De Doorgroeimogelijkheden binnen Bukom

Sinds september vorig jaar ben ik bij Bukom komen werken, voorheen was ik werkzaam in een magazijn vol sanitair. Het werk werd op den duur saai waardoor ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging.
Bij mijn vorige baan kon ik gewoon geen voldoening krijgen. Zodra ik iets uit de schappen haalde, zette de volgende er weer iets in. Je zag nooit waar je mee bezig was. Het gene wat ik graag wil is voldoening halen uit m’n werk, daarom ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.

Hogedrukwerk

Hogedrukwerk geeft voldoening en je ziet direct resultaat wanneer je aan het werk bent. Zelf ben ik opzoek gegaan naar dit werk op verschillende vacaturesites en uiteindelijk ben ik bij Bukom in Ridderkerk terecht gekomen. Ik had gesolliciteerd en vrij snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens mijn sollicitatiegesprek kreeg ik te horen dat ik wel geschikt zou zijn dit beroep, omdat ik aangaf opzoek te zijn naar een nieuwe uitdaging kreeg ik direct het voorstel om bij te scholen. Dit was ook zeker nodig omdat ik totaal geen ervaring had binnen deze branche.

Bijscholen

Allereerst moest ik mijn VCA-certificaat halen omdat je zonder VCA niet bij klanten op het terrein mag komen. Na het behalen van mijn VCA ben ik vrijwel direct mijn certificaat HDS (hogedrukspuit) gaan halen. Binnen drie maanden dat ik werkzaam was bij Bukom had ik mijn ‘Mangatwacht certificaat’ en ‘Flensmonteur certificaat’ behaald. Het heftruck certificaat dat ik al had, kon ik intern bij Bukom verlengen. Als klap op de vuurpijl heb ik ook de kans gekregen om mijn vrachtwagen rijbewijs C te halen. Deze kans heb ik uiteraard gegrepen en sinds een maand ben ik trotse eigenaar van mijn rijbewijs C.
Het mooie van alles is dat ik tussen alle cursussen door altijd aan het werk geweest ben als cleaner en dat alle kosten door Bukom zijn vergoed.

Werkzaamheden

Op dit moment ben ik Chauffeur/cleaner en doe bijna alle denkbare werkzaamheden binnen Bukom. Ik heb het onwijs naar m’n zin hier en ben lekker veel buiten aan het werk. Gewoon lekker bezig zijn zonder al te veel gezeur, genoeg afwisseling en een leuk team. In de toekomst wil ik nog mijn ‘Drukvacuüm’, ‘Hogedruk machinist’ en CE-rijbewijs halen.

Voldoening

Mijn mooiste klus tot nu toe kan ik mij nog goed herinneren, die was in Antwerpen. Uiteindelijk hebben we daar drie weken gezeten. Toen ik voor het eerst de tank in ging dacht ik: “wat een troep!” Maar toen we de warmwater tankwasinstallatie met tankwaskop hadden opgebouwd om de tank inwendig te wassen en eenmaal aan het reinigen waren, zagen we al snel dat het mooi werd. Na alle werkzaamheden was de tank weer blinkend schoon! Dit zijn de momenten die ervoor zorgen dat ik elke keer weer voldoening haal uit mijn werk.