Klus Cargill geklaard binnen gewenste tijd

De Bukom-divisie Cleaning in Ridderkerk rondde onlangs een bijzonder project af bij Cargill Botlek “We hebben reactoren die inwendig vervuild waren met een nikkelaanslag gereinigd. De reactoren moesten worden vervangen wegens een aanpassing in het proces. Ook hebben we de verklaringen afgegeven die de opdrachtgever nodig heeft om aan te tonen dat dit op verantwoorde wijze gedaan is”, vertelt bedrijfsleider Cornelis Bezuijen. De reactoren zijn na reiniging met water onder hoge druk, verder schoongemaakt met behulp van chemicaliën die de nikkelaanslag kon oplossen.

 

De meest geschikte methode

“We zoeken voor een dergelijke klus altijd eerst uit waarom iets gereinigd moet worden en vervolgens kiezen we de meest geschikte methode. Bij dit project was de doorlooptijd en de werkruimte kritisch. Door strak te plannen, hebben we de klus geklaard binnen de gewenste tijd.” De reactoren bevatten nikkelhoudende aanslag. Chemische reiniging is hierbij de veiligste methode, omdat hierbij niemand de reactor hoeft te betreden. Na de reiniging is het nikkelhoudende afval apart afgevoerd.

Gelijktijdig met deze werkzaamheden hebben we meerdere andere projecten op de locatie uitgevoerd.

Relatie van dertig jaar

Bukom werkt al dertig jaar voor Cargill. “We kennen de locatie, logistiek en de medewerkers en dat zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en handelen. We zijn gespecialiseerd in diverse reinigingsmethodes waaronder het verwijderen van vervuiling middels chemisch reinigen en we leveren er brandschone systemen mee af.”