Nieuwe aandeelhouders voor familiebedrijf Bukom

Algemeen directeur Sjoerd Wasserval en financieel manager Eric de Lange zijn met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 mede-eigenaren van Bukom Services en Bukom Recycling. Oprichter Pierre Komen blijft als grootaandeelhouder betrokken, evenals zijn dochter Jessica Komen die verantwoordelijk is voor Bukom recycling.

Met de management buy-in laat Komen zien vertrouwen te hebben in het directie duo. De afgelopen decennia is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist op het gebied van reiniging en recycling in de plantaardige sector met vestigingen in Heerhugowaard en Ridderkerk.

Komen vertelt: “Het bedrijf blijft een privéonderneming. Naar onze mening is dat belangrijk voor een succesvolle voortgang. Onze opdrachtgevers kunnen blijven rekenen op de kwaliteit , service en veiligheid zoals ze die de afgelopen 40 jaar van ons gewend zijn.”

Alles in eigen beheer
Bukom heeft 75 ervaren en deskundige personeelsleden die zijn verdeeld over drie divisies: Industrial Services, Recycling en Dust Extraction. Bukom beschikt over een groot eigen wagenpark en breed inzetbare equipment. Daarnaast beschikt het bedrijf  over een eigen productielocatie voor het maken van vetzuren en beschikt het over 3750m3 tankopslagruimte

Bukom doet alles in eigen beheer en heeft daarom de controle op het volledige proces “Hierdoor kunnen we de beste kwaliteit en service garanderen en opdrachtgevers volledig ontzorgen op het gebied van Recycling, Afvalmanagement en Industrial Services.”

Toekomstvisie
De ruimte geven aan mensen zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen is naast bedrijfstrots voor de oprichter en nieuwe mede-eigenaren een groot goed.

“Vanaf de oprichting van het bedrijf is dit het belangrijkste ingrediënt gebleken bij het in stand houden van een bedrijfsklimaat waarin mensen kennis en vaardigheden aan elkaar overdragen, innoveren en zo een steeds hogere kwaliteits- en veiligheidsstandaard weten te realiseren. Eric en Sjoerd zullen met veel plezier werken aan het voortbouwen van de basiswaarden van Bukom; het realiseren van toegevoegde waarde voor klanten en werknemers en daarmee het groeiproces versterken.”