Stilstand raffinage met 2 dagen verkort


Afgelopen week zijn we bij een van onze klanten geweest om het vacuüm leidingsysteem van hun raffinaderij chemisch technisch te reinigen. Omdat dit raffinage bedrijf een vaste klant is van ons, ontwikkelen wij zelf passend equipement om zo efficiënt mogelijk te werken. Bij deze specifieke klant hebben we dan ook jaarlijks een upgrade van het systeem en de methode aan kunnen bieden, en niet zonder resultaat!

Reiniging
De met plantaardige olie, bleekaarde, norit en kalk vervuilde installatie is de afgelopen week chemisch technisch door ons gereinigd. Met onze methode zal de reiniging aanvangen voor een tijdsduur van slechts 14 uur. Deze tijdsduur hebben we vooraf kunnen vaststellen omdat we diverse tests uitvoeren in ons laboratorium die betrekking hebben op de specifieke vervuiling en reinigingsmethode. Onder voortdurende controle van druk, PH, flow, temperatuur, niveau en kleur van de reinigingsvloeistof hebben we de voortgang van de reiniging kunnen controleren.

Maatwerk
Bij iedere klus van deze specifieke klant heeft er een kleine aanpassing plaatsgevonden om het systeem geheel naar wens te kunnen bedienen. Dit hield in dat we met een volledig gesloten systeem van het begin tot het einde gewerkt hebben. Ons systeem is altijd voorzien van flow, druk, temperatuur, niveau en PH meting zodat we tijdens de circulatie alles kunnen beheersen. We werken met mobiele equipment units voor een snelle op en afbouw van het systeem.

Informatieoverdracht
Ook de werkplannen zijn door alle vernieuwing binnen ons bedrijf uitgebreider aangeboden, met flow schema’s voor alle handelingen die stapsgewijs gedaan worden. Deze wordt vooraf aangeboden ter goedkeuring van de klant. We besteden de afgelopen jaren extra aandacht aan onze informatieoverdracht en transparantie.

Afvalmanagement
In bepaalde situaties installeren wij tijdelijke installaties voor opslag, ontwatering en filtratie om zo de afvalstromen te verwerken die niet  binnen de normale faciliteiten van de klant verwerkt kunnen worden. In dit geval was dat niet nodig en hebben wij gebruik gemaakt van de afvalverwerking van de klant.

Resultaat
De wensen van de klant zijn ook dit keer weer maximaal behaald. De afgelopen week kregen we complimenten van de klant omdat hun installatie na de reiniging weer optimaal werkend is zonder dat een groot gedeelte gedemonteerd hoefde te worden. Vanwege de efficiëntie van onze methode hebben we de stilstand van de raffinage kunnen verkorten met 2 dagen. Dit scheelt veel werk en kostbare tijd!

Geïnteresseerd geraakt in de volledige uitwerking van onze methode en in hoe wij uw donwtime kunnen verkorten? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.


Overig nieuws