Tankreiniging


Productwissel? Tank inspectie? Of een andere reden om uw tank te laten reinigen?
Bukom is gespecialiseerd in het reinigen van opslagtanks en silo’s. Hierbij maken we gebruik van verschillende methodes en zoeken we samen met u naar de beste oplossing.

Circulaire oplossingen

Ruim 40 jaar ervaring

Unieke en innovative methodes

Breed inzetbaar equipment

Wij staan 24/7 voor u klaar

Onze aanpak

Wij reinigen meer dan 70 tanks per jaar. Door het repeterende karakter van deze dienst heeft Bukom in 2014 een aantal mobiele tankreinigingsinstallaties ontwikkeld en gefabriceerd. Onze werkmethodes zijn gestandaardiseerd en verder geoptimaliseerd voor het werken met deze installaties. Inmiddels zetten wij de mobiele tankreiniginsinstallaties vrijwel dagelijks in om tanks veilig, effectief en kostenefficiënt te kunnen reinigen. Een bewezen techniek voor tanks en vaten met een diameter van 2 tot 30 meter en een breed scala aan producten van zonnebloemolie tot ruwe palmpitolie.

Deze aanpak zorgt ervoor dat Bukom:
⁃       Uw installatie sneller leeg en schoon kan maken
⁃       Minder schoon water vuil maakt
⁃       De transport en afvalverwerkingskosten verlaagt
⁃       Minder of geen handmatig werk meer uitvoert in de tank (non-entry)

Onze aanpak voor tankreiniging is een mooie combinatie van kosten besparen en duurzaam, circulair reinigen.

Inzet van een mobiele tankreinigingsinstallatie zorgt er tevens voor dat er eenvoudig en veilig gebruik gemaakt kan worden van chemie. Chemie maakt het reinigen effectiever waardoor wij in staat zijn om minder uren te werken in besloten ruimtes. Minder werken in besloten ruimen is in veel situaties veiliger, minder arbeidsintensief en kostenbesparend.

Maatwerk

Naast de standaardoplossingen bieden wij ook maatwerk. Voor onze maatwerkoplossingen maken wij gebruik van ons eigen laboratorium.  In ons laboratorium analyseren wij de vervuiling, de mogelijke chemische oplossingen en de mogelijkheden voor de verwerking van restproducten en afval.

Projectplan

Voor zowel de standaardoplossingen als het maatwerk maken wij voor aanvang van het project een uitgebreid projectplan. Het projectplan bevat alle relevante informatie, documentatie en controlelijsten om het projectteam te informeren over de uit te voeren werkzaamheden, de risico’s en de te nemen beheersmaatregelen.

Vraag offerte aan
Laboratorium Bukom Recycling

Afvoeren restproduct en reinigingswater

Uiteraard kunnen wij het transport en de milieuvriendelijke verwerking van het reinigingswater en het restproduct ook voor u verzorgen. Voor restproducten die Bukom kan recyclen geldt een vergoeding die we vooraf met u overeenkomen.

In onze proceshal analyseren we de reststroom waardoor we een waardebepaling kunnen maken. Zo kunnen we samen met de opdrachtgever bepalen of we de reststroom kunnen recyclen tot een volwaardig nieuw product middels een van onze eigen processen.

Vraag offerte aan

Certificatie

Omdat we ook regelmatig Cat 1 of Cat 2 tanks reinigen, kunnen wij voor u de juiste tankcertificatie regelen. De inspectie van de keuring wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijk bureau.

Vraag offerte aan